19 Mart 2013 Salı

OKUL ÖNCESİNDEKİ İLGİ KÖŞELERİ

Temel İlgi Köşeleri Bir okul öncesi sınıfında bulunması gereken temel köşeler:

  Blok Köşesi Buradaki etkinlikler çeşitli hareketler içerdiğinden küçük-büyük kas gelişimini, el-göz koordinasyonunu destekler. Problem-çözme becerileri, kavram gelişimi ve birçok bilişsel ve sosyal beceriler de yine bu köşedeki etkinliklerle desteklenir.

 Sanat Köşesi Bu köşede çocuklar çevreleri ve kendileriyle ilgili algılarını, duygularını ve düşüncelerini yansıtacakları ürünler oluştururlar. Küçük kas gelişimleri, bilişsel gelişimleri ve sosyal gelişimleri bu köşede yaptıkları etkinlikler sayesinde desteklenir. Öğretmenin öncelikli rolü, çocukların sanat köşesindeki malzemeleri kullanabilmeleri için gereken desteği sağlamak, düşünmelerini teşvik etmek ve keşif duygularını güçlendirmektir.

 Evcilik Köşesi

  Masa Oyuncakları Köşesi (Sessiz Köşe) Bu köşede çocuklar kimi zaman arkadaşlarıyla, kimi zaman bağımsız olarak köşedeki malzemeler aracılığıyla kavrama, algı, matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirirler. Öğretmenin buradaki en önemli rolü düşünmeyi teşvik edici malzemeler sağlamak ve çocukları daha somut, sezgisel düşünme seviyesinden daha üst düzey ve bağımsız düşünebilme seviyesine çıkarabilmektir.
Kitap Köşesi ve Kukla Köşesi Bu köşedeki etkinliklerle çocukların dil gelişimleri, hayal güçleri, anlatım ve dinleme becerileri desteklenip, kelime hazineleri gelişir. Ayrıca okuma alışkanlığının kazandırılması hedeflenir. Sınıfınızda bu köşeler dışında başka köşeler de olabilir. Örneğin müzik, fen ve doğa, bilgisayar vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder